It is currently June 25th, 2019, 1:39 pm


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 4 posts ]

New issue came up today

Sponsor

Sponsor
 

Author Message
 Post subject: New issue came up today
PostPosted: January 19th, 2014, 9:49 pm 
Dirt/Rocks are my Crack

Joined: October 14th, 2010, 3:37 pm
Posts: 189
Location: Bakersfield
So I wired up my power windows today using relays and decided to take it for a test drive. Everything went good tell I put my foot in it a little, maybe 3/4 throttle. Then a hear a pretty loud crack and feel a little vibration at the steering wheel. The engine also cuts out for just a second. Afterwards it drives just fine. Recreated it maybe 3 more times trying to figure out what is happening.

Anyone have any idea? or where I should start looking? Never has done this before. Noise sounds like its coming from up front.

Its a C20 with the 454 and TH400 tranny.

Did a visual inspection once I got home, found nothing out of place. :banghead:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New issue came up today
PostPosted: January 20th, 2014, 8:15 am 
I work to support my 4X4!
User avatar

Joined: October 28th, 2010, 4:55 pm
Posts: 639
Location: South West Bakersfield
Frylock wrote:
So I wired up my power windows today using relays and decided to take it for a test drive. Everything went good tell I put my foot in it a little, maybe 3/4 throttle. Then a hear a pretty loud crack and feel a little vibration at the steering wheel. The engine also cuts out for just a second. Afterwards it drives just fine. Recreated it maybe 3 more times trying to figure out what is happening.

Anyone have any idea? or where I should start looking? Never has done this before. Noise sounds like its coming from up front.

Its a C20 with the 454 and TH400 tranny.

Did a visual inspection once I got home, found nothing out of place. :banghead:


Was the "Crack" sound like that of an electrical arc? or like something snapping off?

_________________
My Youtube Page - http://www.youtube.com/user/tlong927?feature=mhum

KK6IUX


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New issue came up today
PostPosted: January 20th, 2014, 1:36 pm 
Dirt/Rocks are my Crack

Joined: October 14th, 2010, 3:37 pm
Posts: 189
Location: Bakersfield
doesnt sound electrical (electrician by trade)

Really have no idea what it could be. Something is moving around in the engine or slipping AND engine is cutting out too.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New issue came up today
PostPosted: January 21st, 2014, 8:21 am 
I work to support my 4X4!
User avatar

Joined: October 28th, 2010, 4:55 pm
Posts: 639
Location: South West Bakersfield
Frylock wrote:
doesnt sound electrical (electrician by trade)

Really have no idea what it could be. Something is moving around in the engine or slipping AND engine is cutting out too.

hmmmmm. :dontknow: well check the obvious stuff, belts hoses, etc. Check your motor mounts make sure they are all good. We may need to have a garage day and see what we can find..

_________________
My Youtube Page - http://www.youtube.com/user/tlong927?feature=mhum

KK6IUX


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 4 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Localized by MaĆ«l Soucaze © 2010 phpBB.fr